روش استفاده از پماد تتراسایکلین برای زخم گربه

گربه زخمی

اگر شما هم صاحب یک گربه کوچولوی بازیگوش هستید، ممکن است بارها کنجکاوی و شیطنت‌های پرخطر او را از نزدیک دیده باشید. امان از زمانی که این شیطنت‌ها کار دستتان بدهد و گربه دچار جراحت و زخم‌های عفونی شود. در چنین شرایطی و به‌شرط تجویز درست دامپزشک، پماد تتراسایکلین می‌تواند یک راه‌حل مؤثر برای درمان زخم‌های سطحی باشد. حالا اینکه روش مصرف این دارو چیست یا اینکه آیا پماد تتراسایکلین برای گربه‌ها بی‌خطر است یا نه؟ ازجمله مهم‌ترین موضوعاتی است که در این مطلب از پت‌شاپ گربه بلوکت به آن می‌پردازیم.

پماد تتراسایکلین چیست؟

پماد تترا سایکلین برای حیوانات

پماد تتراسایکلین یکی از داروهای رایجی است که توسط دامپزشکان و برای درمان زخم‌های سطحی گربه تجویز می‌شود. این پماد یک آنتی‌بیوتیک موضعی است که با مهار عملکرد ریبوزوم در باکتری‌ها، از ساخت پروتئین‌های ضروری برای رشد و تکثیر آن‌ها جلوگیری می‌کند. به‌این‌ترتیب با از بین بردن عفونت، از گسترش زخم جلوگیری می‌کند و موجب درمان زخم‌های عفونی گربه می‌شود.

داروی تتراسایکلین که با نام‌های تجاری مختلفی به فروش می‌رسد، علاوه بر پماد در اشکال دارویی متنوعی مثل کپسول و سوسپانسیون خوراکی نیز عرضه می‌شود که بسته به تشخیص دامپزشک مورداستفاده قرار می‌گیرد.

پماد تتراسایکلین برای چه زخم‌هایی مناسب است؟

پماد تتراسایکلین می‌تواند در درمان خراش یا بریدگی‌های سطحی، جراحات سطحی ناشی از بازی و زدوخورد یا عفونت‌های پوستی سطحی که بر اثر ابتلا به باکتری به وجود آمده باشند، مؤثر واقع شود.

درمان عفونت در ناحیه چشم، گوش و دستگاه تناسلی از دیگر موارد مصرف داروی تتراسایکلین برای گربه‌هاست.

آیا پماد تتراسایکلین برای درمان هر زخمی مناسب است؟

خیر، دقت کنید که پماد تتراسایکلین برای درمان هر زخمی کافی نیست؛ چراکه ممکن است زخم گربه عمیق‌تر از آن باشد که با این دارو به طور کامل بهبود پیدا کند؛ مثلاً بافت زیرین پوست آسیب گسترده‌ای دیده باشد یا دچار ترشحات عفونی باشد. گاهی هم پارگی عمیقی در بخشی از بدن گربه رخ می‌دهد که نیاز به بررسی بیشتر دارد.

باتوجه‌به اینکه این دارو برای درمان زخم‌های آلوده به باکتری مفید است، پماد تتراسایکلین برای زخم‌های آلوده به قارچ و ویروس کارایی چندانی ندارد.

از طرفی ممکن است برخی از باکتری‌ها به این دارو مقاومت داشته باشند و این پماد به‌تنهایی برای مهار آن‌ها کافی نباشد. 

گاهی هم ممکن است ناحیه آسیب‌دیده حساس باشد یا اینکه گربه نسبت به دارو حساسیت داشته باشد

در چنین مواقعی پای درمان تخصصی به میان می‌آید و این دامپزشک است که باید با بررسی دقیق وضعیت گربه، روش و آنتی‌بیوتیک‌های دیگری را به روند درمان اضافه کند.

روش مصرف پماد تتراسایکلین برای زخم گربه چیست؟

گربه زخمی

برای اینکه زودتر از روند درمان زخم گربه با پماد تتراسایکلین نتیجه بگیرید، نکات زیر را رعایت کنید.

  • دست خود را قبل از مالیدن پماد به بدن گربه با آب و صابون بشویید و خشک کنید.
  • با مشورت دامپزشک و در صورت نیاز موهای اطراف و محل زخم را شیو کنید و ناحیه زخم را با آب ولرم، به‌آرامی بشویید و خشک کنید.
  • همچنین برای ضدعفونی کردن زخم می‌توانید از یک پنبه یا گاز استریل و محلول نمکی استفاده کنید. پاک کردن آلودگی و باکتری‌ها از روی زخم نکته مهمی است، زیرا اگر این آلودگی روی زخم باقی بمانند، روند درمان کندتر می‌شود. 
  • مقدار موردنیاز از دارو را به‌آرامی روی زخم بمالید و به‌آرامی ماساژ دهید تا دارو به سطح زخم برسد. برای این کار می‌توانید از یک گوش‌پاک‌کن تمیز استفاده کنید تا دستتان کمترین تماس را با زخم داشته باشد.
  • در صورت نیاز ناحیه زخم را با پانسمان بپوشانید.
  • اگر گربه شما بی‌قراری و پرخاش زیادی نشان می‌دهد، می‌توانید از مقداری تشویقی در حین مصرف دارو و از گردن‌بند الیزابت استفاده کنید.
  • مواظب باشید تا گربه پماد را لیس نزند. برای جلوگیری از لیسیدن زخم توسط گربه می‌توانید برای او گردن‌بند الیزابت ببندید و پس از جذب دارو آن را باز کنید.
  • نکته مهمی که در تمامی طول درمان باید به آن توجه کنید، فرایند تکرار دارو طبق دستورالعمل دامپزشک است و باید این کار را تا بهبود کامل زخم ادامه دهید. با توقف زودهنگام پماد، ممکن است باکتری نسبت به دارو مقاوم شود و درمان‌های بعدی را با پیچیدگی روبه‌رو کند.

باوجود تمامی آنچه گفتیم بهترین روش مصرف تتراسایکلین برای زخم گربه، بستگی به‌ شدت و ناحیه زخم‌شده دارد و روشی که توسط دامپزشک و پس از بررسی شرایط توصیه شود، بهترین روش است.

فواید پماد تتراسایکلین بر روی زخم عفونی گربه

اثربخشی این دارو برای عفونت‌های سطحی و زخم‌های کم‌عمق به کاهش التهاب و ترمیم هرچه سریع‌تر ناحیه زخمی‌شده کمک می‌کند. همچنین ایمنی، کم‌خطر بودن و نحوه استفاده آسان از پماد تتراسایکلین، از جمله فواید این دارو است.

عوارض جانبی پماد تتراسایکلین بر گربه

به‌طورکلی مصرف پماد تتراسایکلین برای اغلب گربه‌ها بی‌خطر است اما این پماد هم مانند هر دارویی ممکن است عوارضی مثل موارد زیر داشته باشد، به‌ویژه اگر ماده شیمیایی دارو توسط گربه لیسیده شود. 

  • قرمزی و تحریک پوست
  • خارش پوست
  • تورم
  • تهوع
  • استفراغ
  • اسهال و مشکلات گوارشی
  • کم شدن اشتها
  • تب

در صورت مشاهده عوارض جانبی داروی تتراسایکلین برای گربه، هرچه سریع‌تر به دامپزشک مراجعه کنید تا در صورت نیاز مصرف دارو قطع یا داروی دیگری تجویز شود.

احتیاط در مورد مصرف پماد تتراسایکلین برای گربه

پماد تتراسایکلین را نمی‌توان برای هر گربه‌ای به کار گرفت، به‌ویژه برای گربه‌هایی که در شرایط خاصی مثل موارد زیر هستند. 

  • گربه‌هایی که در حال استفاده از داروی دیگری هستند؛ جهت جلوگیری از تداخل دارویی خطرناک به‌ویژه تداخل با سایر آنتی‌بیوتیک‌ها 
  • گربه‌های باردار؛ مصرف تتراسایکلین می‌تواند منجر به تولد نوزاد گربه با ناهنجاری شود.
  • بچه‌گربه‌های زیر 6 ماه؛ ممکن است موجب تغییر رنگ دندادن شود.
  • گربه‌هایی با سابقه واکنش‌های آلرژیک و حساسیت به دارو
  • گربه‌های دارای اختلال در سیستم ایمنی
  • گربه‌های دارای اختلال کبد و کلیه
  • گربه‌های مبتلا به دیابت
  • گربه‌های شیرده

پس درصورتی‌که گربه شما دارای هر یک از این مشخصات است از مصرف خودسرانه دارو خودداری کنید و موضوع را با دامپزشک در میان بگذارید.

سؤالات رایج در مورد پماد تتراسایکلین برای گربه

گربه زخمی

در ادامه این مطلب از بلوکت به مهمترین سوالات شما در مورد داروی تتراسایکلین برای زخم گربه، پاسخ می‌دهیم.

چقدر طول می‌کشد تا زخم گربه با پماد تتراسایکلین بهتر شود؟

مدت‌زمان لازم برای مصرف دارو بستگی به شدت زخم و شرایط بدنی گربه متفاوت است، اما معمولاً آثار بهبودی و ترمیم بین 3 تا 7 روز پس از مالیدن پماد مشخص می‌شود. در صورت بهتر نشدن اثر زخم پس از این مدت یا مشاهده ترشحات چرکی باید به دامپزشک مراجعه کنید.

مقدار مصرف پماد تتراسایکلین برای گربه چقدر است؟

معمولاً مقدار مصرف روزانه پماد تتراسایکلین به‌صورت 2 تا 3 بار در روز کافی است، با این حال برای اطلاع دقیق باید به دستور دامپزشک عمل کنید.

آیا این دارو باعث سوزش و درد گربه می‌شود؟

معمولاً پماد تتراسایکلین باعث ایجاد سوزش نمی‌شود، در صورت بروز ناراحتی توسط گربه این موضوع را به اطلاع دامپزشک برسانید.

آیا می‌توان پماد تتراسایکلین را با داروهای دیگر ترکیب کرد؟

به دلیل احتمال ایجاد تداخل دارویی، توصیه می‌کنیم از ترکیب و استفاده هم‌زمان چند دارو روی زخم بدون مشورت با دامپزشک خودداری کنید.

آیا لیسیدن پماد تتراسایکلین برای گربه مضر است؟

بله، لیس زدن دارو و بلعیدن آن توسط گربه می‌تواند منجر به مشکلات گوارشی و اسهال شود. برای جلوگیری از این موضوع می‌توانید از قلاده‌های مخصوص یا گردن‌بند الیزابت استفاده کنید.

آیا می‌توان از پماد تتراسایکلین انسانی برای گربه استفاده کرد؟

ازآنجایی‌که پماد تهیه‌شده برای انسان دارای فرمولاسیون متفاوتی است که می‌تواند برای حیوانات مضر باشد، توصیه می‌کنیم از پماد مخصوص حیوانات استفاده کنید.

میو آخر

اگر چه استفاده از پماد تتراسایکلین برای درمان زخم گربه، گزینه مؤثری است اما توصیه می‌کنیم هیچ‌گاه خودسرانه از این دارو استفاده نکنید. سعی کنید پس از مشورت با دامپزشک، تمامی دستورالعمل‌های لازم برای مصرف پماد را انجام دهید تا به روند درمان سرعت بدهید. لطفاً در بخش نظرات، به ما بگویید که شما چه تجربه‌ای از درمان زخم گربه با پماد تتراسایکلین دارید؟

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *