آموزش طرز تهیه انواع فرنی گربه در منزل

آموزش طرز تهیه فرنی گربه، در مواقعی که کوچولوی شما نیاز به غذایی نرم با قابلیت هضم راحت دارد، گزینه مناسبی است؛ بهویژه زمانی که گربه در شرایط خاص مثل دوران بیماری، نقاهت، ضعف بدنی است یا بچهگربهای که باید شیر را کنار بگذارد و نیاز است تا کمکم برای غذاخور شدن آماده شود. در این مطلب از بلوکَت قصد داریم چند دستور پخت فرنی مقوی و سالم برای گربه را به همراه نکات مهم مرور کنیم.
فرنی گربه چیست؟
فرنی گربه یا پودینگ گربه نوعی غذای نرم، مغذی است که معمولا بهصورت کِرِممانند یا پوره تهیه میشود. این غذای خانگی شُل برای گربه معمولا بهعنوان تغذیه کمکی مورداستفاده قرار میگیرد.
چراکه استفاده از فرنی مخصوص گربه، تنها در مواقعی توصیه میشود که گربه در شرایط جسمانی خاص قرار دارد و نیاز به یک غذای مقوی ملایم، با قابلیت هضم آسان داشته باشد.
یک فرنی گربه مقوی باید شامل چه موادی باشد؟
یک فرنی مقوی و سالم برای گربهها باید شامل پروتئین حیوانی (مثل گوشت، مرغ یا ماهی)، انواع ویتامینهای ضروری، مواد معدنی و چربیهای سالم باشد تا نیازهای تغذیهای گربه را در طول روز فراهم کند.
از طرفی فرنی گربه غذایی روان و شل است که در مقایسه با غذای خشک گربه حاوی مایعات کافی است؛ بنابراین میتواند به هیدراته نگه داشتن بدن گربه و عملکرد کلیهها کمک کند.
طرز تهیه فرنی مقوی گربه

دستور پخت فرنی به روش زیر میتواند برای گربههای بیمار، مسن و ضعیف مورداستفاده قرار بگیرد. این یک دستور کلی است که بر اساس ذائقه گربه میتوانید تغییراتی در آن ایجاد کنید.
مواد لازم برای پخت فرنی گربه | |
آرد برنج یا آب برنج | یک قاشق غذاخوری |
آب یا عصاره مرغ و گوشت (بدون نمک و چربی) | نصف فنجان |
شیر بدون لاکتوز | یکچهارم فنجان |
پوره مرغ یا گوشت پختهشده (بدون چربی) | 2 قاشق غذاخوری |
پوره سبزیجات پختهشده (مثل هویج، بروکلی یا کدو) | نصف قاشق غذاخوری |
قطره مولتیویتامین مخصوص گربهها (اختیاری) | طبق دستور دامپزشک |
مراحل پخت فرنی گربه با عصاره و سبزیجات
- ابتدا مرغ یا گوشت را به قطعات کوچک تقسیم و چربی اضافه آن را بگیرید. سپس آن را با آب کافی و بدون ادویه و نمک بپزید تا یک عصاره مقوی برای پخت فرنی گربه آماده شود.
- بعد از پخت کامل گوشت یا مرغ، گوشت را از استخوانها جدا کنید و به شکل پوره در بیاورید.
- اگر میخواهید از آرد برنج یا آب برنج استفاده کنید، آن را با عصاره باقیمانده مخلوط کنید و اجازه دهید تا چند دقیقه با شعله ملایم بپزد تا به حالت خمیری نرم و لطیف در بیاید.
- وقتی مخلوط به غلظت کافی رسید، شیر بدون لاکتوز را به آن اضافه کنید و مدام هم بزنید تا فرنی نرمی شکل بگیرد.
- در این مرحله میتوانید بهدلخواه مقداری پوره سبزیجات مجاز برای گربه اضافه کنید.
- همچنین در صورت تجویز دامپزشک میتوانید مقداری مولتیویتامین مخصوص گربه را به فرنی اضافه کنید.
- اجازه دهید تا فرنی کمی خنک شود، آن را در ظرف سرو گربه بریزید و اجازه دهید تا از خوردن این غذای کمکی مفید لذت ببرد.
نکات مهم پخت فرنی برای گربه با مشکل دفع یا اسهال
- برای بچهگربه و گربههایی که دارای مشکل در دفع یا یبوست دارند، آرد برنج یا آب آن را حذف کنید و یک قاشق چایخوری روغنزیتون به مواد اضافه کنید.
- اگر گربه دچار مشکلات گوارشی مثل اسهال است، استفاده از آب برنج پخته یا آرد برنج به مواد، تا حدی میتواند مشکل را برطرف کند. اما استفاده از آرد برنج بهتر است بهصورت محدود و با مشورت دامپزشک انجام شود.
- اضافه کردن پوره گوشت یا مرغ نهتنها طعم خوبی به فرنی میدهد، بلکه پروتئین موردنیاز برای گربههای مسن و ضعیف را تأمین میکند.
- اما ازآنجاییکه بچهگربهها سیستم گوارشی حساسی دارند، بهتر است در گامهای ابتدایی فرنی را تنها با عصاره یا آب مرغ یا گوشت تهیه کنید و بهمرورزمان پوره گوشتی را به آن اضافه کنید.
- در هنگام پخت فرنی برای گربههای دارای اضافهوزن هم بهتر است کربوهیدراتی مثل برنج را حذف کنید.
طرز تهیه فرنی گربه با جوانهها
برای پخت یکی از مقویترین انواع فرنی گربه، میتوانید از جوانههای مجاز مثل جوانه گندم استفاده کنید. این نوع فرنی به دلیل داشتن فیبر، ویتامینهای لازم و البته طعم خوب میتواند به یکی از پودینگهای موردعلاقه گربه تبدیل شود.
مواد لازم برای فرنی گربه با جوانه | |
جوانه گندم یا جو | یک فنجان |
عصاره مرغ یا گوشت | یک فنجان |
شیر بدون لاکتوز | نصف فنجان |
هویج، کلمبروکلی یا کدوسبز | یک قاشق غذاخوری |
- جوانههای گندم یا جو را حسابی خرد کنید و با آب گوشت یا مرغ روی شعله قرار دهید تا به غلظت کافی برسد.
- سپس شیر را به آن اضافه کنید و آن قدر هم بزنید تا مواد به قوام کافی برسد.
- سبزیجات دلخواه و مجاز را به ترکیب اضافه کنید.
- در انتها میتوانید ترکیب را با کمک مخلوطکن یکدستتر و لطیف کنید.
طرز تهیه فرنی گربه با لبنیات و تخممرغ
اگر میخواهید با مواد ساده و کمچربتر یک فرنی خوشمزه بپزید، دستور زیرا را دنبال کنید.
مواد لازم برای فرنی گربه سبک و مقوی | |
شیر بدون لاکتوز | یک فنجان |
زرده تخممرغ | یک یا 2 عدد |
بلغور گندم یا جو | دو قاشق |
پنیر کمچرب | دو قاشق غذاخوری |
کدو یا هویج | یک قاشق غذاخوری |
- بلغور را شسته و به مدت دو ساعت خیس کنید، سپس با مقداری آب بپزید تا نرم شود.
- شیر و زرده تخممرغ را با یکدیگر ترکیب کنید و روی شعله ملایم قرار دهید.
- بلغور را به ترکیب اضافه کنید.
- پس از به غلظت رسیدن مواد پنیر کمچرب لهشده را به همراه سبزیجات به مواد اضافه کنید.
نکته مهم
دقت کنید که بهتر است مصرف تخممرغ، بهعنوان مکمل و در کنار پروتئینهای اصلی و گوشتی نیاز تغذیهای گربه را برطرف کند.
طرز تهیه فرنی گربه با جو دو سر
برای پخت یک فرنی خانگی برای گربه که قابلیت هضم سادهای داشته باشد، میتوانید با سه ماده اولیه زیر یک غذای ملایم مخصوص گربه داشته باشید.
مواد لازم برای فرنی ساده مخصوص گربه | |
شیرخشک مخصوص گربهیا شیر بدون لاکتوز | سهچهارم فنجان |
جو دوسر خردشده | یک فنجان |
پوره سبزیجات مثل لوبیاسبز یا هویج | یک قاشق غذاخوری |
- شیرخشک را در آب کافی حل کنید و آن را با جو دو سر مخلوط کنید.
- ترکیب را برای دقایقی روی شعله ملایم گاز قرار دهید و مواد را هم بزنید تا ته نگیرد و به قوام برسد.
- سبزیجات موردعلاقه گربه و قطره مولتیویتامین (در صورت نیاز) را به مواد اضافه کنید.

توصیهها و نکات ضروری برای پخت فرنی گربه در منزل
- ازآنجاییکه بسیاری از گربهها حساسیت به لاکتوز دارند، نمیتوانند این ماده را بهخوبی هضم کنند؛ بنابراین در هنگام پخت فرنی خانگی برای گربه از شیر بدون لاکتوز استفاده کنید.
- برای تهیه فرنی بچهگربه از شیرخشک مخصوص گربه استفاده کنید تا مشکلات گوارشی مثل اسهال و دفع ایجاد نشود.
- در تهیه فرنی برای گربهها از افزودن هرگونه مواد غذایی غیرمجاز مثل سیر، پیاز، هرگونه ادویه، نمک، شکر و… خودداری کنید؛ زیرا این مواد برای سلامت گربه مضر است و میتواند مسمومیتهای جدی را در او به وجود بیاورد.
- برای نرم و یکدست شدن فرنی بهویژه برای بچهگربه و گربههایی که مشکلات دندان دارند، از دستگاه مخلوطکن یا چرخ گوشت کمک بگیرید.
- استفاده از پوره سبزیجات مفید در فرنی گربه برای تقویت سیستم ایمنی، تأمین نیاز به ویتامینها و فیبر توصیه میشود. البته سبزیجات باید بهخوبی پخته و له شوند تا گربه بتواند بهراحتی آنها را هضم کند و دچار نفخ نشود.
- پودینگ گربه نباید بهعنوان جایگزین اصلی و همیشگیِ غذای اصلی مورداستفاده قرار گیرد، مگر در مواقعی که گربه به دلایل خاصی مثل نداشتن دندان، قادر به جویدن و هضم غذا نباشد.
چه زمانی از غذای فرنی برای گربهها استفاده کنیم؟
دقت کنید که پت شما در صورتی شرایط استفاده از فرنی گربه را دارد که به دلایلی مانند موارد زیر امکان خوردوخوراک عادی را نداشته باشد.
- گربههایی که در دوران نقاهت به سر میبرند!
فرنی گربه یک گزینه عالی برای تغذیه گربههایی است که از جراحی یا بیماریهای خاص بهبود مییابند؛ زیرا ممکن است نیاز به خوردن غذای ملایمتری داشته باشند که بهراحتی هضم شود.
- گربههایی با مشکلات دهان و دندان
فرنی خانگی غذایی راحتالحقوم برای گربههایی است که دندان خود را از دست دادهاند یا به دلیل بیماری در حفره دهان (مانند بیماری لثه، عفونت دندانها یا جراحی) امکان جویدن ندارند یا گربههایی که به خاطر مشکلات خاص در مسیر گوارش خود دچار آسیب و زخم هستند.
- فرنی مخصوص بچهگربهها
بچهگربهها دندانهای کوچک و سیستم گوارشی حساسی دارند که ممکن است با قطع ناگهانی شیر و تغییر روش تغذیه با غذاهای سفت و خشک دچار مشکلات گوارشی شوند. فرنی گربه راهی مناسب برای از شیر گرفتن بچهگربه و تغییر تغذیه از شیر به غذای جامد است.
- گربههای مسن یا ضعیف
فرنی برای گربههای مسنتر یا گربههایی که وضعیت جسمانی ضعیفی دارند، همغذای مناسبی است؛ زیرا این گربهها با خوردن فرنی میتوانند یک غذای نرم اما انرژیزا را برای تأمین نیازهای روزانه خود دریافت کنند.
- گربههای کماشتها
اگر گربهای دچار کاهش وزن است و رغبت کافی برای خوردن غذا ندارد، تغذیه با فرنی گربه (البته با مشورت پزشک) میتواند بهعنوان یک غذای جذاب و مغذی عمل کند.
سخن پایانی
باتوجهبه روشهای متنوعی که برای تهیه فرنی گربه در منزل گفتیم، بهراحتی میتوانید یک غذای خانگی نرم و خوشمزه را برای گربهی دوستداشتنی خود بپزید. دقت کنید که برای پخت فرنی خانگی باید شرایط جسمی، ذائقه غذایی گربه را بسنجید و با دامپزشک مشورت کنید. در انتها از شما دوست بلوکَتی خواهشمندیم تا تجربه خود را در مورد پخت فرنی گربه با ما به اشتراک بگذارید.